Psycho Energetische Therapie

Deze therapie richt zich op het in balans brengen van je geestelijke en energetische gezondheid. Door de verbinding te herstellen tussen je mentale en energetische lichaam, kunnen we diepgaande veranderingen bewerkstelligen die leiden tot een betere kwaliteit van leven.
 
Wat is Psycho-energetische Therapie?

Psycho-energetische therapie combineert psychologische inzichten met energetisch werk. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat emoties en gedachten een energetische component hebben die je welzijn kan beïnvloeden. Blokkades in deze energie kunnen leiden tot fysieke en mentale klachten. Door deze blokkades op te sporen en op te heffen, kan de energie weer vrij stromen, wat leidt tot heling en groei.

 

Holistische Benadering en Karakterologie

In mijn therapie werk ik vanuit een holistische benadering. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de symptomen, maar ook naar de onderliggende oorzaken van je klachten. Ik noem dat kernen. Samen onderzoeken we de diepere lagen van je bewustzijn en energieveld om tot de kern van het probleem te komen. Hierbij maak ik gebruik van karakterologie, een methode die inzicht geeft in de samenhang tussen je karakterstructuur en energetische blokkades. Deze integrale aanpak zorgt voor een blijvende verandering in plaats van tijdelijke verlichting.

 

De Metaforische Stromende Rivier

Stel je voor dat je energie als een stromende rivier door je lichaam stroomt. Wanneer deze rivier vrij kan stromen, voel je je vitaal en in balans. Echter, soms blokkeren stenen de stroming van de rivier, vergelijkbaar met energetische blokkades in je lichaam. Deze stenen kunnen bestaan uit onverwerkte emoties, negatieve gedachten of oude trauma’s. In mijn therapie help ik je deze stenen te identificeren en te verwijderen, zodat je energie weer vrij kan stromen en je innerlijke rivier helder en krachtig wordt.

 

Persoonlijke Aandacht en Vertrouwensband

Elke sessie is afgestemd op jouw unieke situatie en behoeften. Tijdens een uitgebreide intake,  bespreken we je klachten en doelen. Hierbij is het opbouwen van een vertrouwensband van groot belang. In een veilige en oordeelloze omgeving kun je jezelf zijn en durf je de schaamte voorbij te gaan. Dit maakt het mogelijk om diepgaande heling te ervaren.

 

Het Jaartraject en Individuele Sessies

Je kunt kiezen voor een intensief jaatraject of voor individuele sessies, afhankelijk van wat het beste bij jou past. In het jaartraject werken we gedurende een langere periode aan je persoonlijke groei en heling, terwijl individuele sessies zich richten op specifieke thema’s en klachten. Beide opties bieden een diepgaande en effectieve benadering van je welzijn.

 

De Kracht van Energie

Energetisch werk kan je helpen om oude patronen los te laten, negatieve emoties te transformeren en een dieper begrip van jezelf te ontwikkelen. Door samen te werken aan het herstellen van je energetische balans, vergroot je niet alleen je mentale en emotionele veerkracht, maar ook je fysieke gezondheid.

 

Ontdek de Mogelijkheden

Wil je meer weten over hoe psycho-energetische therapie je kan helpen? Neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek. Samen ontdekken we de mogelijkheden om jouw leven in balans te brengen en innerlijke rust te vinden.

 

Ik ben er om je te begeleiden op je pad naar heling en zelfontdekking.